2 bruidsparen en een lange reis voor de boeg:

Een bruidspaar gaat trouwen in Italië en aan mij de eer om het bloemwerk te verzorgen. Hoe gaaf is dat? Over mijn antwoord hoefde ik dan ook bijna niet na te denken. Ja bijna niet, want er waren wel wat vraagtekens van mijn kant.

  • Hoe gaan we dat doen met het vervoer
  • Wie gaat de finishing touch op locatie doen? Je kunt nou een keer niet alles kant en klaar meenemen met zo’n lange reis.

Al snel kwamen we tot een wederzijds geweldige oplossing: ik ga het gewoon “even” bezorgen en stylen. Deze bruiloft vond plaats in het Hemelvaart weekend, dus een uitgelezen kans om man en zoon mee te nemen voor een weekendje weg.
Klassiek gevalletje van twee vliegen in een klap.

Met beide bruidsparen werden de wensen van tevoren doorgenomen en genoteerd.
Een dag van tevoren moest ik flink aan het werk, want dit was wel heel veel bloemwerk samen.

Dus: wekker vroeg gezet, muziek aan, koffiezetapparaat binnen handbereik en schikken maar!
Moe maar voldaan eindige mijn dag rond zes uur, maar ach: ik kon lekker slapen want manlief zou rijden.

Nadat het bruidsboeket in Nederland opgehaald was kon de grote reis beginnen. Onze auto zat tot de nok en verder vol. Zelfs de dakkoffer moest van zolder komen om te zorgen dat alles mee zou kunnen.

14 uur later kwamen we aan op onze bestemming: Villa Marsi in Urbino, wat een prachtige plek! Via een afgelegen hobbelweg kom je in the middle of nowhere oftewel Villa Marsi. Een echte sprookjesomgeving, die zicht geweldig leent voor een sprookjeshuwelijk. (Incl. bosrijke omgeving, prachtig uitzicht en privé zwembad)

Alle guirlandes konden op de plek worden bevestigd en de Delphiniums op vazen worden gezet. 34 takjes olijf kwamen op de menukaart bij de dinerborden en een aantal Delphinium bloemen kwam op de bruidstaart.

In Nederland vond ik het er al gaaf uitzien, maar toen alles op zijn plek stond maakte mijn hart toch wel een vreugdedansje. Wat een prachtige unieke kans was dit zeg, op deze prachtige sprookjesachtige locatie.
Met volle teugen heb ik van dit weekend genoten, van het maken van beide bruidsboeketten tot uiteraard het weekendje met mijn gezin.

Guirlande bevestigen op prieel

De bruidsboeketten waren twee uitersten en dat maakt mijn vak nou net zo leuk. Een wat meer klassieke biedermeier en een modern plukboeket.
En de 22 meter olijf guirlande was helemaal een buitenkans, want zo’n lang model heb ik echt nog nooit gemaakt.

Lieve bruidsparen, bedankt dat jullie voor mij hebben gekozen ik heb ervan genoten. Hopelijk hebben jullie een heerlijk dag gehad met prachtige bloemen.

De rest van de foto’s volgen, maar hiervoor wacht ik even op de foto’s va de fotografen. Die kunnen véééél mooiere foto’s maken als ik.

Heb jij ook een unieke wens qua bloemwerk? Neem gerust contact met me op, ik sta overal voor open.