Afscheidsfotografie

Een mailtje in mijn mailbox met als onderwerp: Liefdevolle afscheidsfotografie

Erna Schuppert-Pas volgt een opleiding tot afscheidsfotograaf. Iets waar ikzelf tot deze bewuste mail eigenlijk helemaal niet bekend mee was. Wel was mijn interesse gewekt, dus spraken we af voor een kopje koffie (oké het was heel warm, het werd een glaasje water).

Erna gaat met haar medestudenten een soort styled shoot doen als examenopdracht. Vaak zie je dit voor bruiloften, maar deze keer is het voor een uitvaart. Even voor de duidelijkheid: De foto’s betreffen dus geen echte uitvaart, alles is in scène gezet.

Bij deze shoot wordt alles uit de kast gehaald, van de kist tot de “figurantnabestaanden” en het bloemwerk. Daar kom ik bij dit verhaal dus in beeld. Het leek Erna heel leuk om samen te werken met een bloemist die bij haar in de stad woont. Ze heeft mij benadert om een bloemstuk te maken wat ze mochten gebruiken om te fotograferen.

Waarom ik hieraan meewerk?
Dit was voor mij een uitgelezen kans om jullie te laten zien wat bloemen met het totaalbeeld van een uitvaart kunnen doen.
De foto’s van Erna geven perfect weer hoe de bloemen bij een uitvaart een extra touch kunnen geven. Deze foto’s zou ik anders nooit plaatsen, maar aangezien dit allemaal in scené is wil ik dit met jullie te delen.   
Bovendien vind ik samenwerken met andere ondernemers heel belangrijk, samen staan we sterk.

Als je mij vraagt wat belangrijk is aan een bloemstuk?
Dat het iets verteld over de overledene. En nee een buitenstaander ziet daar niets van, maar jij als familie of dierbare vriend(in) weet het.
Van de prachtige orchidee waar oma altijd zo zuinig op was, de handschoenen waar je man altijd mee in de tuin werkte, de lievelingsbloemen van je vriendin tot een verhaal uit de bijbel vertaald in bloemen.
Alles kunnen we in bloemwerk verwerken, zodat het persoonlijker wordt. Een afscheidsbloemstuk krijgt op deze manier zo veel meer betekenis.

Heb jij een dierbare verloren? Of wil je iets gewoon een mooi bloemstuk neerleggen als herinnering? Je mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
Het liefst werk ik met een persoonlijk gesprek, zodat we goed door kunnen spreken wat de wensen zijn.
Hiervoor kan ik bij jou thuiskomen, maar je bent ook van harte welkom bij mij. Zo kunnen we duidelijke afspraken maken over wat er wel niet in het bloemstuk mag komen.
Alles is mogelijk en niets is me te gek.

Lijken jouw wensen onmogelijk? Dan is dat voor mij eerder een uitdaging om het voor elkaar te krijgen!

Benieuwd naar Erna haar werk? Neem eens een kijkje op haar website www.liefdevolleafscheidsfotografie.nl